Knyttet til La Plagne, Les Arcs og Peisey-Vallandry av Vanoise Express siden 2003, ligger området Paradiski i Tarentaisedalen øst i Frankrike, ikke så langt fra den italienske grensen. Å bestille en cateringhytte her er den ideelle måten å stå på ski alle tre ferieområdene, og de tilbyr alle noe litt annerledes.

Bor i en betjent hytte i nærheten av en av de 160 heisene som serverer området Paradiski tilbyr en flott mulighet til å komme seg ut i bakken for å utforske. Hvis du er der for en uke eller mer, gir heisbillettene dine til Paradiski deg tilgang til alle de andre nærliggende ferieområdene i regionen, og de tre dalene er et av de beste og største skiområdene i verden.

La Plagne

Men hvordan det har forandret seg! Nå har La Plagne stort sett middels bakker med noen gode barnehagebakker, samt noen flotte utfordrende for de med mer erfaring.  Det er spesielt kjent for off piste ski og snowboard – faktisk er det en snøpark med halvrør og andre utfordrende hindringer for å legge til spenningen.

Les Arcs

Les Arcs består av flere hovedlandsbyer alle knyttet sammen: Arcs 1600, 1800 og 2000 – med det siste tillegget av Arcs 1950. Den har et rykte som en av de første “mega resorts” å koble flere landsbyer, byer og løyper inn i et større system, men du kan fortsatt finne mange en nydelig betjent hytte slik at du egentlig ikke vil føle at du bor i et massivt kompleks. Atmosfæren er av en sjarmerende landsby, samtidig som du holder fordelene med et større feriested. Arcs 1600 ble åpnet først, i 1968, med Arcs 2000 åpning i 1979, og det nyeste tillegget, Arcs 1950, åpning i 2008. Området har en blanding av åpne og skogkledde løyper samt en terrengpark, som er flott for snowboardere. Hvis du føler behov for fart, kan du prøve å kjøre ned fartsbanen på Arcs 2000, som ble brukt under OL i 1992.

Peisey-Vallandry

Peisey-Vallandry ligger mellom La Plagne og Les Arcs, og er et ideelt sted å bestille en overnattingssted med betjent hytte for en vinterferie. Det er faktisk tvillingområder som er delt i fem landsbyer. Peisey selv har vært turistmål siden 1920-tallet, og tilbyr mye å utforske når du er ute av ski også. Peisey-Vallandry er det mer fredelige medlemmet av Paradiski-familien, og med lokalbefolkningen som bor i landsbyene året rundt, er det ingen dårlig tid å besøke. Området i seg selv er flott for en blandet gruppe med mange nybegynnere og mellomliggende bakker og et fint antall hardere røde og svarte bakker også.