Ønsker du å bestille siste liten skiferie i Frankrike? Dra til Espace Killy for å dra nytte av ferieområdene Tignes og Val d’Isère.

Hvis du sikter gjennom utvalget av siste liten skiferie på tilbud, hvorfor ikke vurdere regionen sørvest-Frankrike i og rundt Tarentaise-dalen? Ikke bare er denne regionen i hjertet av de franske Alpene, det er også koblet til det største skinettverket i Europa. Så hvis du bestemmer deg for å takle en annen bakke hver dag på din siste minutt skiferie, vil det ikke være et problem! Bare hopp på en buss, gondol eller kabelbane, og på kort tid vil du kunne utforske alle de nærliggende bakkene, fortsatt med bekvemmeligheten av å kunne komme hjem lett.

Hvis du bestiller en ferie for å gå på ski i Espace Killy, vil du ha muligheten til å bo i eller rundt de to eksepsjonelle feriestedene Tignes og Val d’Isère. Her er hva du kan forvente hvis du gjør.

Tignes

Tignes er et utmerket valg for siste minutt skiferie fordi det ikke bare har et stort utvalg av bakker, det har også ganske mye historie også. Opprinnelig var det bare en liten fjellandsby, men etter andre verdenskrig trengte området strøm slik at en massiv demning ble bygget. Dette druknet den opprinnelige landsbyen (en planlagt hendelse) så det måtte være helt gjenoppbygd.

Selve feriestedet Tignes ble opprettet på 1960-tallet, og i 1992 var det vertskap for Free-Styling-arrangementet i årets OL. Det var også hjem til Paralympics samme år.

Tignes tilbyr en rekke bakker som passer for alle ferdighetsnivåer. Det ligger på Grande Mottebreen og kan derfor tilby helårsski. De høye bakkene ligger på opptil 3456 meter, så det er god dekning, men anlegget har også mange snøkanoner for å sikre at ingen går hjem skuffet. Tignes er også hjem til den fjerde lengste kabelbanen i verden, som i seg selv er en fantastisk attraksjon.

Val d’IsèreVal d’Isère ligger bare noen få kilometer fra grensen til Italia, og er et perfekt sted å basere deg selv for å utforske Tarentaisedalen og få mest mulig ut av det massive tilkoblede Three Valleys-systemet. Hyttene her er spesielt attraktive når det gjelder deres arkitektoniske stil, og sammen med bekvemmeligheten av feriestedet, legger dette til sin popularitet for siste minutt skiferie.

Skiene her er helt suveren

Som bevitnet av det faktum at det var vert for en rekke forskjellige skiarrangementer i 1992 OL. I likhet med Tignes bidrar Val d’Isère-posisjonen nær Pissaillasbreen til å garantere at det blir god snødekning i bakkene for de siste minuttene skiferie.

Val d’Isère er perfekt for nybegynnere og mellomprodukter med mange enkle å administrere bakker, men regionen har også ganske mange utfordrende off-piste løyper for ekspertene. Selvfølgelig, selv for de godt erfarne anbefales det alltid å bruke tjenestene til en erfaren lokal guide når du går off-piste.

Tignes eller Val d’Isère – valget er ditt! Du vil ikke bli skuffet over heller.