Selv om mange foretrekker å ta ferien i løpet av sommeren, er vintersesongen en flott mulighet til å flykte fra den daglige rutinen mens du oppdager spennende destinasjoner, og hvorfor ikke, tar opp en ny hobby. Ski er ikke lenger et tidsfordriv som bare er tilgjengelig for de rike, som i dag denne sporten har blitt gjort rimelig takket være fremveksten av alle typer skiferier.

Fordelene knyttet til skiferie er en annen grunn til deres popularitet. For det første er ski en fantastisk treningsøkt, da du kan brenne så mye som 3000 kalorier på en gjennomsnittlig dag ute i bakken. Denne sporten kan også bidra til å tone magen og lårmusklene. Men skiferie handler ikke bare om sport og fitness. Skianlegg er ofte plassert i noen av de mest sjarmerende fjellandskap man noensinne kan forestille seg, og faktisk er alpinanlegg akkurat som en fjellandsby, men med alle fasiliteter som du kanskje trenger for å gjøre ferien avslappende og komfortabel. Enda bedre, trenger du ikke å reise for langt for å oppleve en skiferie, da det er mer enn 1500 skianlegg spredt rundt mer enn 20 europeiske land.

Selvfølgelig kan det å ha så mye valg være problematisk når det gjelder å velge en bestemt skidestinasjon. Her er en rask veiledning til faktorene som kan hjelpe deg med å bestemme:

Atmosfære

Reiser du med partneren din eller med venner? Kanskje du planlegger en familieferie i bakken? Hvor viktig er apres-skiscenen for deg? Trenger du en rekke fritids- og underholdningstilbud, eller foretrekker du å bo et roligere sted der naturen er hovedattraksjonen?

Pris

Er du på et budsjett eller har du råd til å splurge under skiferien? Er dette en spesiell anledning eller en feiring hvor litt luksus ville være velkommen? Det er svært vanlig for skianlegg å belaste mer for overnatting jo høyere feriestedet ligger, selv om mange skianlegg har bygget landsbyer på forskjellige høyder, slik at deres prisklasse er bredere.

Ditt evnenivå

Hvis du ikke er en vanlig skiløper eller vurderer å ta din første skiferie, bør du gå for alpinanlegg som er kjent for sine skoler og barnehagebakker, og det er også godt å sjekke om det er engelsktalende instruktører tilgjengelig. På den annen side, hvis du er ute etter en utfordring og er en erfaren skiløper, kan det være lurt å gi en sjanse på Europas mest krevende løyper.

Uavhengig av dine personlige preferanser eller omstendigheter, kan du være sikker på at det er et europeisk feriested som er perfekt for deg.