Når du søker etter en vinterferie avtale denne skisesongen, vurdereVal Thorens og dens off-piste muligheter. Den fantastiske innstillingen vil ikke skuffe!

For mange entusiaster av en vinterferie, håndtere overfylte løyper og lange ventetider for stolheiser kan gjøre ski en mindre hyggelig opplevelse enn forventet. Faktisk har off-piste ski sett en betydelig økning i popularitet i det siste, og Val Thorens er et ideelt reisemål for de som er på utkikk etter frihet og privatliv backcountry tilbyr.

Oppdag de vakre isbreene rundt dalen

Omgitt av seks isbreer og uendelige felt av puddersnø, er Val Thorens omkranset av utsøkt utsikt. Du kan oppdage isbreene i Vanoise ved å følge uventede off-piste reiseruter med erfarne, høytliggende fjellguider som også er kvalifiserte skiinstruktører.

Bortsett fra ski, må du gå eller stå på ski i oppoverbakke i opptil en time, men i bytte får du oppleve isolerte utforkjøringer på jomfrusnø. Videre, hvis værforholdene tillater det, kan du kanskje stoppe for en piknik på toppen eller for et solid måltid i en lokal restaurant.

Nyt en klassisk reiserute til den berømte Lac du Lou

Utflukten fra Cime de Caron ned til Lac du Lou-tilfluktsstedet er en av de klassiske off-piste rutene enhver gjenta besøkende til de tre dalene vil ha uunngåelig hørt om.

Selv om det finnes en rekke måter du kan gå ned til sjøen, er følgende en av de mest anbefalte. Ta Cime de Caron taubanen og hodet mot Combe de Rosael svart løp. Der løypen går mot Maurienne-siden til venstre, går du i stedet mot høyre for åsen, inn i Vallon du Lou.

Etter en kort stund kommer du til Le Ruisseau du Revers, en vakker bekk; fortsett ved siden av det til du trenger å ta til høyre for å unngå å stå på ski over innsjøen i stedet for å måtte gå over den. Kort tid etter kommer du til den frosne Lac du Lou, hvorfra du vil se den nysgjerrige Mont du Chat, kjent for sitt utseende av kattører.

Før du går off-piste, hold dette i tankene

Det er svært viktig å ansette en erfaren fjellguide med omfattende kunnskap om området før du våger deg inn i isolerte bakker. Hvis din vinterferie avtale ikke inkluderer tjenestene til en guide, bør du gjøre dine egne ordninger; en stor guide er en utrolig verdig investering.

Andre ting du bør gjøre før du drar av gårde er å forstå skredbevissthet, undersøke vær- og skredprognosene grundig, følge de generelle rådene fra lokale fjellguider og planlegge ruten nøye. Du bør også alltid la andre vite hvor du skal, og da bør du forventes tilbake.

Når alle disse elementene er krysset av, slappe av: en skiferie som inkluderer noen off-piste handling kan være en av de mest givende rømminger det er.