Du kan ikke slå Courmayeur for eksperter og eventyrlystne mellomprodukter, da det har fantastiske ski- og snowboardmuligheter for disse gruppene.

Courmayeur i den fantastiske Aostadalen er et strålende reisemål for eventyrlystne familier som ikke nyter noe mer enn adrenalin-pumping handling. Jeg anbefaler Courmayeur for eksperter og mellomprodukter fordi det er fantastiske ski- og snowboardmuligheter som vil teste nerven din og hjelpe deg med å utvikle dine ferdigheter og selvtillit. Du kan også prøve deg på en av de mest spennende ekstremsportene rundt – heliskiing!

Her er alt du trenger å vite om Courmayeur. For eksperter og mellomprodukter både on-piste og off-piste, er det mange morsomme aktiviteter for å holde deg underholdt.

On-Piste (andre)

Courmayeur har 31 løyper over 41 km, og de fleste løypene er godt egnet for mellomprodukter og eksperter. Løpene på Val Veny-siden av fjellryggen gir den beste utfordringen, da det er en håndfull spennende røde å mestre under turen. Det er også noen svarte løp, men disse ville bli klassifisert rød i mange andre alpinanlegg.

Et av de viktigste høydepunktene i området er Cresta Youla til Dolonne løp, som går ned hele 1400m.

Off-Piste (andre)

Dyktige skiløpere kan bli litt lei av løypene etter noen dager, men frykt ikke fordi Courmayeur har mange fantastiske off-piste ski og snowboard muligheter.

Det er tre strålende reiseruter fra Cresta d’Arp på toppen av heissystemet, noe som gir en stor utfordring. Hvis du virkelig ønsker å trappe opp et hakk og teste grensene dine, foreslår jeg at du kjører Mont Blanc-taubanen til Punta Helbronner på 3462m. Det er noen episke utforkjøringer herfra, inkludert den legendariske syv kilometer lange Toula-breruten. Dette er kanskje den mest interessante og utfordrende ruten i hele Courmayeur.

Heliskiing

Courmayeur er også et av de få stedene du kan prøve den utrolige aktiviteten til heliskiing. Dette er noe som enhver adrenalinjunkie umiddelbart vil bli forelsket i, da det innebærer å ta til himmelen i et helikopter og fly til off-trail flekker hvor du deretter rive ned fjellet.

Dalhodet til Val Veny er hovedstedet for dette, og dråper kan gjøres på begge sider av dalen. Landingsplasser er alle over 3500m, og kan skryte av utforkjøringer med vertikale dråper på rundt 1500m.

Hvordan komme seg dit

Du vil ønske å fly til Genève flyplass fra London, som vil ta omtrent en og en halv time. Anlegget ligger ytterligere 90 minutter fra flyplassen, så det er best å forhåndsbeste en Shuttle Direct transfer slik at du kan hoppe over taxikøene og ankomme komfortabelt.

Jeg liker alltid å anbefale Courmayeur for eksperter og mellomprodukter fordi det er en lekeplass for eventyrlystne skiløpere og gir muligheten til å prøve en av de mest spennende ekstremsportene som finnes. Og hva kan være bedre?!