World Snowboard Day 2012

Vanligvis står jeg bare på ski nedover bakken, men når Hemsedal arrangerte World Snowboard Day 30. desember 2012, og jeg også fikk en hel dag fri fra min arbeidsgiver nølte jeg ikke ett sekund med å stille meg på brettet og prøve!

snowboardWorld Snowboard Day er, som navnet antyder, en verdensomspennende begivenhet organisert på nøyaktig samme dag hvert år over hele verden. Arrangementet har blitt arrangert siden 2006, slik at 2012-utgaven da var den syvende i orden. Faktisk var det imidlertid første gang jeg har hørt snakk om denne hendelsen. Jeg tar alltid tid rundt nyttår for å tilbringe noen dager med mamma og pappa.

Aktiviteter

De fleste av de større anleggene i alpint deltar i feiringen av World Snowboard Day, men av en elle annen grunn, er det bare Hemsedal som tar feiringen svært alvorlig i Norge.

I Hemsedal åpnet alle bakker og alle snowboard- og freestyleparker allerede kl. 07 om morgenen. Jeg som har ikke er vant med snowboard, sørget for å være den første til å øve litt uforstyrret før horder av proff tok bakkene og parkene i besittelse.

På dagen ble arrangert en rekke oppvisningskonkurranser med mange dyktige utøvere. Det var veldig spennende å komme tett på utøverne når de utførte det ene fantastiske trikset etter den andre. På ettermiddagen tok jeg en snowboard leksjon av min kollega Terje og etter en time hadde jeg ganske god kontroll på brettet og kunne begynne å gli, sladde og løfte brettet fra snøen i mindre hopp. Men jeg tror ikke jeg skal kjøre snowboard altfor ofte. Jeg elsker mine to ski for mye. En veldig morsom dag var det likevel. Selvfølgelig endte dagen med en stor fest en skiarrangement er ikke komplett uten en fest.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *