Sesongavslutningen med festival

Når skisesongen er over i fjellene feller jeg vanligvis en tåre, men tårene tørker raskt når jeg kommer på at sesongen avsluttes med en stor fest. Avslutningsfestivaler pleier å være gode, uavhengig av anleggene jeg har jobbet på, men Hemsedals feiring er trolig den beste som finnes. Her samles tusenvis av festglade besøkende for to dager med feiring og moro (og litt ski).

I Hemsedal kalles festen for 1. Mai Festivalen, og det er en svært populær begivenhet. Årets festival gikk fra 26. 27. april, og det var to dager jeg aldri vil glemme. Som sesongarbeider på Hemsedal fikk jeg selvsagt gratis billetter til festen, og med et All In Bånd, med hvilket jeg var i stand til å gå foran i alle køer og få gratis drinker. Hvem sa at vi sesongarbeidere blir behandlet dårlig?

The Sounds og Postgirobygget
Jeg har lenge vært en stor tilhenger av det svenske rockebandet The Sounds, så det var ekstra moro at The Sounds ble invitert til å spille på 1. Mai Festivalen. Videre spilte Postgirobygget, som er et veldig catchy partyband, til stor glede for meg og tusenvis av andre besøkende. Admiral P, Sirkus Eliassen og Karpe Diem var de andre artistene som opptrådte på festivalen. 1. Mai Festivalen er ikke den største festivalen i Norge, men med over 10 000 glade festivaldeltakerne er den absolutt ikke liten. Merkelig nok var det helt tomt i bakken dagen etter at festivalen avsluttet.

Moro i bakken
I tillegg til mat og drikke og musikk tilbyr Hemsedal under festivalen morsomme sprell i bakken, spesielt i freestyle ski og snowboard i parken. Jeg benyttet anledningen til å se noen av Norges fremste utøvere av freestyle ski i sitt naturlige miljø. Disse gutta og jentene vet virkelig hvordan man gjør triks med ski. Kanskje jeg skal legge litt freestyle i min skiskole for neste sesong?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *