Når jeg har fri fra jobben

Det er mange av mine venner og bekjente og slektninger som er veldig nysgjerrig på hva jeg gjør i fjellene som sesongarbeider. Når jeg har fortalt hva jobben min innebærer er det obligatoriske spørsmålet: Hva gjør du på fritiden? Alle som spør, forstår at det ofte skjer ganske mye på kveldene, med afterski og fester, men du kan ikke feste hele tiden. Jeg går til afterski kanskje to ganger i uken og går ut med venner på en nattklubb en gang i uken. Mer enn det blir det ikke.

Ellers fyller jeg mine ledige stunder og dager (ja, jeg er faktisk helt fri en dag i uken) med alle tenkelige aktiviteter. Jeg er en rastløs sjel og kan egentlig ikke sitte stille og være inaktiv for lenge. Denne sesongen har jeg, i tillegg til å arbeide litt ekstra på matbutikken i Hemsedal sentrum, prøvd alt man kan gjøre i Hemsedal. Det er faktisk mange aktiviteter i og rundt Hemsedal. Så langt har jeg prøvd å dra på hundekjøring, ri på hester, klatre i fjell (isklatring er utrolig spennende og litt skummelt!), gå på fjelltur i dalene og til og med spille golf. Golfsesongen begynner omtrent når skisesongen ender, så det har dessverre ikke vært så mye golf som jeg hadde ønsket.

Nå høres kanskje det ut som jeg aldri sitter stille, men det er ikke sant. Et par kvelder i uken samles noen av skiinstruktørene for å se en film, spille kort eller bare snakke om løst og fast over et glass vin. Annenhver uke koker vi mat til hverandre. Det er mye mer moro å spise sammen enn å sitte med en ravioli foran TV. Jeg har noen venner fra min hjemby Stavanger her, og når vi kommer sammen er det vanligvis mye snakk om hjembyen vår.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *