Forbrukslån for å oppleve

Låne for å oppleve

Sånn sett er det overraskende at vi ser flere og flere som bruker denne enkle men dyre måten å skaffe seg salg på. Døgnvill, som er en festival er bare et eksempel på en aktør som forteller alle som har lyst til å dra på festival at hvis de ikke har penger til å kjøpe billett eller dra bør de ta opp et lån for å kunne oppleve denne fine festivalen. Døgnvill er en flott festival og det er ingenting i veien med og i prinsippet ta opp et lån hvis man ønsker det får å dra på en festival, men det er noe overraskende at en festivalarrangør ber ungdom og voksne om å løpe til banken hvis de ikke har klart og spart opp det de selv trenger får å komme seg inn.

Etikk

Det store spørsmålet i denne sammenhenger er om det er etisk riktig av selskaper å markedsføre sine produkter ved hjelp av dyre betalingsløsninger. Det er mange selskaper som finansierer kundenes kjøp på en rimelig til gratis måte. Man kan kjøpe varmepumper og TVer fra større norske selskaper med gratis nedbetaling over flere måneder.

De fleste selskaper som har penger tilbyr sine kunder muligheten for å betale senere eller på avbetaling. Dette er annerledes enn når selskaper som ikke kan hjelpe sine kunder økonomisk sier at du bør stikke ned i banken å søke forbrukslån til med lav rente for å være med på det vi gjør. Det er på kanten og det er et spørsmål og seriøsitet. Selskaper som oppfordrer ungdom som ikke har satt seg godt nok inn i hva det betyr å låne penger på slike vilkår er ikke seriøse selskaper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *