Fjerde året som sesongarbeidere

Når jeg skriver dette har det blitt mai, og jeg har nettopp avsluttet min fjerde sesong som sesongmessig ansatt skiinstruktør. Jeg har nå forlatt Hemsedal for sesongen og sitter hjemme med mamma og pappa i Stavanger og tenker på hva neste steg i livet vil bli. Sannsynligvis kommer jeg tilbake til Hemsedal for en ny sesong. Det er noe med livet på skianlegg som virkelig appellerer til meg. Før eller senere jeg vil sannsynligvis slappe av, møte en fyr og starte en familie, men jeg er ikke helt der ennå.

Tidligere år har jeg jobbet i Trysil (en sesong) og Bad Gastein (en sesong). Nå som jeg har to sesonger i Hemsedal bak meg, tenkte jeg å gjøre en kort oppsummering av mine erfaringer.

Hemsedal
Hemsedal er sannsynligvis det beste skiområdet i Skandinavia. Det kan sannsynligvis ikke konkurrere med de største anleggene i Europa (f.eks, Bad Gastein), men ellers er det meste utmerket. Fremfor alt er det hyggelig å ha det så nært til Stavanger. Lønnen er god, og jeg har tilgang til alle bekvemmeligheter.

Trysil
Om året mitt i Trysil har jeg litt dårlig å si. Mesteparten var helt perfekt. Lønnen og andre frynsegoder var god, og jeg hadde gode muligheter til å arrangere min skiskole på den måten jeg ønsket. Den eneste ulempen var det faktum at det er så langt mellom Trysil og Stavanger.

Bad Gastein
Min sesong i Bad Gastein kunne ha vært helt fantastisk. Dessverre falt jeg forkjært under en leksjon og brakk håndleddet. Skaden satte effektivt en stopper for deler av sesongen. Det er også klart at Bad Gastein er et skianlegg som er mer fokusert på luksus. Som ung jente fra Stavanger føltes Bad Gastein nesten litt surrealistisk og jeg var ikke helt komfortabel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *