En miniguide til ulike ski

Da jeg var liten, var det egentlig bare to typer ski for alpint, nemlig normale alpinski og telemarkski. I dag finnes det en hel rekke forskjellige ski for ulike formål. Hvis du er interessert i å lære mer om ulike alpinski og disipliner som de blir brukt i, så les videre. Jeg har satt sammen en liten guide for deg!

Slalomski

twintipSlalom er nesten synonymt med carving. Det er nesten ingen normale rette slalomski nå. Carvingski har en veldig smal midje som gjør dem lettere å svinge med. Dessuten er de litt kortere enn tradisjonelle ski. En ting som er viktig å huske på er at det ikke finnes bare en slags carvingski. Det finnes dusinvis av forskjellige modeller og det er viktig at du velger ski som passer dine ønsker og behov på beste måte.

Twintip

Twintip er en type ski som faktisk bare er om lag ti år gammel. Disse ski har «oppsnudde» ender både foran og bak. Dette betyr at de er ideelle for eventyr i parken, med pipe, rails og hopp. Disse ski kan kalles en park-ski og er ofte brukt i disiplinen freestyle. Twin tip ski er litt vanskeligere å håndtere enn slalom / carving-ski.

Telemarkski

Telemarkski er Norges sitt primære bidrag til utvikling av ski. Telemarkski og den tradisjonelle bindingen har eksistert siden 1800-tallet. Hva telemarkski handler om er fri hæl. Det tillater deg å ta mange forskjellige posisjoner på skiene.

Touringski

For mer fri opplevelser på fjellet, der det ikke er preparerte bakker, er spesialiserte ski det beste (og kanskje eneste) valget. Touringski er lengre enn vanlige ski. De er også betydelig mye bredere. Med stålkantene blir det lettere å forsere upreparert terreng.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *